fredag 29. mars 2013

Glimt frå påska









Påska har hittil vore full av gode opplevingar både ute og inne, turar i skog og mark, gode måltid, koselege besøk og fint ver. Vi er heime heile påska, og har vore litt på oppdagelsesferd i nærmiljøet. Ofte ligg det skattar rett rundt hjørnet som vi ikkje visste om. Deler til slutt oppskrifta på nokon enkle, sunne og gode rundstykker. Tusen takk for kjekke kommentarar på forrige innlegg!


12 grove rundstykker

3 1/2 dl lunka vatn
1 pk ferskgjær
250 g sammalt kveite grovt
1 ts salt
3 ss olivenolje
ca. 350 g kveitemjøl

Rør gjæra ut i vatn, rør inn alt  mjølet, salt og olje. Elt deiga godt, drypp over nokon dråpar olivenolje og la den heve  i ca. 30 minutt. Trill ut 12 rundstykker og la dei etterheve på brett med plast over i ca. 30 minutt. Pensle dei lett med olje før du steiker dei midt i oven på 220 grader i 20 minutt. Avkjøl på rist. Anbefalar å doble oppskrifta når du først er i gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar